Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Hockey Club Rotterdam JA2 : 3 - 2 
 

 

Prima seizoenstart Jongens A1

 

Met een overtuigende overwinning op HC Rotterdam is JA1 de voorcompetitie uitstekend begonnen. Na 4 kwarten kon een 3-2 eindstand in de boeken worden bijgeschreven. 

 

Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de Rijswijkers het spel naar zich toe. Dit leverde in de eerste aanval direct een strafcorner op, die echter vakkundig werd verwerkt door de Rotterdamse keepert. Gedurende 70 minuten werd dit het wedstrijdbeeld. RHC dicteerde het spel tegen een obligaat spelend Rotterdam, dat zich massaal terugtrok op de eigen helft. Na 16 minuten viel het eerste doelpunt van dit seizoen. Joost Wester gaf een prima assist op de geheel vrijstaande Max van Rietschoten, die op rechts de cirkel binnenging. Met een vlammend schot dat bijna het doelnet verschroeide, bracht Max de verdiende voorsprong op het bord: 1-0 voor RHC! 

In het tweede kwart bleef JA1 de bovenliggende partij. In de 28e minuut beging een van de verdedigerts van Rotterdam een overtreding. Bij een duidelijke doelkans van RHC sloeg hij de aanvaller op de stick. Gedecideerd gaf de scheidsrechter de enig juiste beslissing aan: strafbal. Kolfje naar de hand van Hidde Caminada, die de Rotterdammerts voor de tweede maal de bal uit het doel liet vissen. Met een terechte 2-0 tussenstand voor RHC gingen de teams de rust in.

 

Na de rust veranderde er weinig aan het wedstrijdverloop, al kwam Rotterdam iets meer in de wedstrijd. Er viel zelfs een tegendoelpunt. Door knullig uitverdedigen werd onnodig balverlies geleden, dat, het moet gezegd, vakkundig door de gasten werd afgestraft. 2-1. Tegen de verhoudingen, maar toch. In de tegenaanval die volgde, werd de marge echter direct teruggebracht naar twee doelpunten. Met een goal die past bij een ware goaltjesdief, scoorde Ricardo van Alphen de 3-1.

Het Rotterdamse verzet leek gebroken. Een schaarse Rotterdamse aanval leverde echter een strafcorner op die door alles wat RHC was, volledig verkeerd werd ingeschat. Een Rotterdamse aanvallert ontving de bal aan de linkerkant van het veld en sloeg deze in het goal. De gehele Rijswijksche verdediging én de scheidsrechter waren van mening dat de bal van buiten de cirkel was gespeeld. De Rotterdammert was echter overduidelijk de cirkel ingestapt! Op advies van zijn collega corrigeerde de scheidsrechter daarop zijn foute beslissing en kende de 3-2 toe. Een Rotterdams slotoffensief bleef echter uit, waardoor JA1 deze speelronde als lijstaanvoerder het veld kon verlaten!

 

Volgende week speelt A1 uit bij Hurley. Uw verslaggever is dan weer van de partij en hoopt vele Rijswijksche supporters in Amsterdam te mogen begroeten!