Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Hockey Club Houten JB1 : 5 - 2 
 

 

JB1 sluit Super B af met uitzege

 

Met een klinkende 2-5 overwinning op en bij HC Houten heeft JB1 het seizoen in stijl afgesloten. Door de winst haalde het team van coaches Joost van Rijn en Luc van Elk 8 punten uit de laatste 5 wedstrijden. 

 

Houten gaf de punten niet cadeau, deze zonovergoten middag op Sportpark De Groene Hoon. Ten overstaande van de meegereisde uitsupporters, waaronder ditmaal een opvallend hoog aantal grootvaders, maakten beide teams er een ware hockeyshow van. Het was RHC dat in de 9e minuut de leiding nam. Jayden Davidzon rondde met een bekeken schot een vloeiende aanval doeltreffend af. De gastheren gingen fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar met een fraaie head-first toonde keeper Stan Glen zich wederom een betrouwbare sluitpost. 10 minuten na de openingstreffer vond B1 wederom het net. Na een mooi uitgevoerde strafcorner-variant prikte Yannick van der Bijl de bal in het goal. Enkele minuten later bracht Houten de spanning weer terug in de wedstrijd, met een vlammend schot dat zorgde voor de 1-2 ruststand.

 

Op jacht naar de gelijkmaker trok Houten na de spelhervatting alle registers open. Het was alle hens aan dek voor de Rijswijksche verdediging, maar het vizier van de Houtenaren stond niet op scherp. 
In de 6e minuut van de tweede helft stond Yannick aan de basis van misschien wel de mooiste aanval van de middag. Hij speelde de bal van zijn linksachter-positie fraai langs de lijn naar Valentijn Klein, die de bal doorpasste naar Bas Hoek. Zonder zich te bedenken, scoorde deze rasaanvaller de 1-3. Op dat moment tegen de verhoudingen, maar een kniesoor die daar om maalde. 9 minuten later brak diezelfde Bas definitief het Houtense verzet door met zijn tweede doelpunt de stand op 1-4 te brengen. Goed voorbeeld doet goed volgen, want wederom 9 minuten later volgde Jayden met zíjn tweede doelpunt van de middag voor de 1-5. Met nog 10 minuten te spelen tikte Houten de bal voor de tweede keer in het Rijswijksche doel voor 2-5, maar dat bleek de laatste stuiptrekking van de moegespeelde rood/blauwe brigade, die de overwinning aan hun gasten moest laten.

 

Onder luid applaus verlieten de spelers van RHC het veld, in de trotse wetenschap dat zij dit seizoen iedere wedstrijd hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Ook namens teamsponsoren Hoveniersbedrijf Kelvin Bosman, TIM Fysio en Albert Heijn Kerklaan: dank je wel Bas, Daan, Hidde, Hugo, Jayden, Jesse, Joost, Luc, Sam, Stan, Thijmen, Tijn, Tom, Valentijn en Yannick! We hebben van jullie genoten!