Agenda
21-12  Zaalclinic jeugd + trainers
21-12  Trainersworkshop #3
10-1  Nieuwjaarsborrel
17-1  Stamppotten toernooi trimmers
18-1  E-Nieuwjaarsdiner
8-3  Trainersworkshop #4
10-3  Coachavond #4
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- L.S.C. ALECTO JB1 : 1 - 1 
 

 

Publiek de grote winnaar bij JB1

 

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft JB1 de ongeslagen status van de laatste weken weten te behouden. Tegen divisie-koploper Alecto stond na een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut boeide, een 1-1 eindstand op het scorebord. Een resultaat waar coaches en spelers op voorhand voor zouden hebben getekend, maar waarmee RHC feitelijk te weinig kreeg.

 

Vanaf aanvang zocht RHC brutaal de aanval. De spelvreugde droop er van af, wat in schril contrast stond tot de spelopvatting van de bezoekers uit Leiderdorp. Alecto had aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs en besloot zich waarschijnlijk om die reden, consequent in te graven op eigen helft. Koren op de molen van Hidde Caminada en Hugo Burgersdijk, die keer op keer hun aanvallers wisten te bereiken met passes die zo scherp waren als de vouwen in een versgesteven overhemd. Dit leidde in de 10e minuut tot de eerste strafcorner van de middag. De bal werd ingespeeld, naar rechts afgelegd, teruggegeven naar links, ingespeeld op doel, afgeweerd door een verdediger en uiteindelijk door Tijn Anicic in het doel geslagen. 1-0 voor RHC! Tot verbazing van iedereen die het zuivere doelpunt zag vallen, werd de goal echter afgekeurd. Het zou niet de enige dubieuze beslissing blijken van het arbitrale duo, dat geheel onnodig een negatieve hoofdrol voor zichzelf opeiste.
3 minuten later was het echter Jayden Davidzon die RHC aan de verdiende voorsprong hielp! B1 rook bloed en ging op zoek naar een tweede treffer. Met uitgekookte counters maakte Alecto weliswaar duidelijk dat ze weldegelijk goed kunnen hockeyen, maar zoals zo vaak dit seizoen stonden Thijmen Hendriks en Yannick van der Bijl hun mannetje. Daan Dekker kwam zijn keeper te hulp door de zekere gelijkmaker uit de doelmond te redden. Uit één van de vele aanvallen, scoorde RHC opnieuw maar wederom zag de leidsman er als enige geen geldig doelpunt in. Met een terechte, maar te lage 1-0 voorsprong voor RHC zochten de teams de kleedkamers op voor de rust.

 

Ondanks de achterstand trok Alecto zich ook in de tweede helft massaal terug. B1 had duidelijk geleerd van de uitwedstrijd en bleef de bal geduldig rondspelen, wakend voor de counter van de Bruin-Gelen. RHC leek op weg naar een ongelooflijke stunt, maar met nog 6 minuten op de klok viel helaas de gelijkmaker. In de resterende minuten drong RHC nog wel aan, maar een massaal appèl voor overduidelijk shoot in de cirkel bleek wederom aan dovemansoren gericht.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, klonk een luid applaus van de zijlijn. De vele toeschouwers hadden genoten van de geweldige wedstrijd die B1 hen opnieuw  had geboden.

 

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Op de velden van HC Houten komt vanaf 12:30 u een eind aan het avontuur dat is Super B.