Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- U.H.C.QUI VIVE JB1 : 5 - 3 
 

 

JB1 in the winning mood!

 

JB1 is bezig met een uitstekende serie. Tijdens het Paasweekend schreven de jongens ongeslagen het sterkbezette Jeugd Internationaal Paas Hockey Toernooi bij hdm op hun naam. Deze zegereeks werd zaterdag voortgezet met een afgetekende 5-3 overwinning op directe concurrent Qui Vive.

 

Vanaf de afslag was het duidelijk dat de punten aan de Lange Kleiweg zouden blijven. Door vroeg te storen, kreeg Qui Vive geen ruimte om een behoorlijke aanval op te bouwen. Een snelle balafname resulteerde in een Rijswijksche strafcorner waaruit Hidde Caminada na een vlekkeloze combinatie al na twee minuten de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Veel tijd om op adem te komen, werd de bezoekers niet gegund. Vijf minuten later was het Sam van Rooijen die van rechts verwoestend uithaalde voor de 2-0. De wedstrijd leek hiermee al in een vroeg stadium beslist, ook doordat Qui Vive nauwelijks tot een behoorlijke aanval kwam. Maar ja, heeft het recente verleden niet aangetoond dat een 2-0 tussenstand geen enkele garantie biedt voor een overwinning?! In die valkuil wilde Hugo Burgersdijk duidelijk niet trappen, want nog voor de rust scoorde hij 3-0.

 

Vroeg in de tweede helft leken de bezoekers uit De Kwakel het geloof in eigen kunnen terug te krijgen, door de bal geheel onverwacht in het Rijswijksche doel te frommelen. Binnen enkele minuten was de veilige marge echter weer hersteld, toen Bas Hoek optimaal profiteerde van matig verdedigingswerk: 4-1 met nog 25 minuten te spelen. Halverwege de helft scoorde RHC voor de vijfde keer, maar het doelpunt werd afgekeurd. Uit de tegenaanval scoorde Qui Vive zelfs 4-2, maar er bleek geen vuiltje aan de lucht. Nadat het spel even was stilgelegd voor één van de scheidsrechters, trok B1 onverstoord ten aanval. Het was Jelle Klok en Raphael van Willigenburg helaas niet gegund om hun prima invalbeurt te bekronen met een doelpunt, maar uit wederom een strafcornervariant scoorde Hidde zijn tweede doelpunt. Dat Qui Vive in de slotminuten de eindstand nog wist te brengen op 5-3, was enkel voor de statistieken. Meer dan tevreden schoven de jongens dan ook aan aan de gezamenlijke lunchtafel, waar een enorme stapel pannenkoeken op hen stond te wachten (dank, Carolie!)

 

Volgende week ontvangt JB1 koploper Alecto, dat door een onverwachte nederlaag bij Deventer nog niet zeker is van de groepswinst in Poule D. Zou het JB1 eveneens lukken om hen beentje te lichten? Het belooft een wedstrijd te worden op het scherp van de snede, dus u bent allen van harte uitgenodigd om deze bij te wonen! Afslag is, zoals altijd, om 12:30 u.