Agenda
13-2  Scheidsrechterscursus B-jeugd
25-2  Scheidsrechtersexamen B-jeugd
8-3  Trainersworkshop #4
10-3  Coachavond #4
14-3  Trainerscaf√© #4
15-3  TD
25-3  Reanimatie/AED training
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- DHV JB1 : 0 - 3 
 

 

Het verhaal van twee helften

In de uitwedstrijd tegen Deventer leek JB1 hard op weg om het gelijkspel van vorige week tegen Pinoké een uitstekend vervolg te geven. Veel balbezit, snelle aanvallen en een aantal grote kansen op de openingstreffer. Het werd echter het verhaal van twee helften.

 

RHC heerste tijdens de eerste helft. Het verdedigende trio Yannick van der Bijl, Jesse Brandon en Thijmen Hendriks ving de Deventenaren geconcentreerd op. Kilometervreter Daan Dekker vulde overal de gaten en met splijtende passess wisten Hidde Caminada en aanvoerder Hugo Burgersdijk keer op keer hun aanvallers te bereiken. Deventer speelde mandekking en de ruimtes die dat gaf, bleken koren op de Rijswijksche molen. Bas Hoek en Sam van Rooijen kregen grote kansen om de score te openen, maar met veel kunst en vliegwerk hield de Deventer verdediging stand. Tegen de verhouding in gingen de teams met 0-0 de rust in.

 

Bij de start van de tweede helft bleek Deventer een aanpassing te hebben gedaan in de veldbezetting. In een poging de Rijswijksche passing te stoppen, hadden zij hun middenveld van achteruit versterkt met een extra speler. Het bracht de wedstrijd meer in evenwicht. In de 48e minuut vuurde Deventer een schot af dat voorlangs gegaan zou zijn, als het niet op een Rijswijkse voet was beland. Tot verbazing van de aanwezige toeschouwers kende de scheidsrechter hiervoor een strafbal toe. De bal werd hard en zuiver ingesleept, maar zonder dat diezelfde scheidsrechter het verplichte fluitsignaal had gegeven. Hij was vervolgens ongevoelig voor de protesten en wees gedecideerd naar de middenstip voor de 1-0. B1 was een aantal minuten uit het lood geslagen. Te gehaast gingen de jongens op jacht naar de gelijkmaker, wat leidde tot slordig spel en gaten in de verdediging. Deventer profiteerde optimaal, want vijf minuten na de openingstreffer lag de bal opnieuw in het Rijswijksche doel. 2-0, met nog een kwartier te spelen. Down, maar absoluut niet out bleef RHC de aanval zoeken. Het leverde wederom enkele grote scoringsmogelijkheden op, maar helaas was het B1 deze wedstrijd niet gegund om te scoren. Met nog twee minuten op de klok viel zelfs de zeer geflatteerde 3-0. Zeer teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd!, moest de lange terugweg worden ingezet.

 

Komend Paasweekend neemt JB1 deel aan het Jeugd Internationaal Paas Hockey Tournooi bij hdm. Hopelijk kunnen onze jongens ook op internationaal niveau hoge ogen gooien. Op 11 mei wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Qui Vive. Zoals altijd begint deze wedstrijd om 12.30 u.