Agenda
21-12  Zaalclinic jeugd + trainers
21-12  Trainersworkshop #3
10-1  Nieuwjaarsborrel
17-1  Stamppotten toernooi trimmers
18-1  E-Nieuwjaarsdiner
8-3  Trainersworkshop #4
10-3  Coachavond #4
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Pinok√© JB1 : 5 - 5 
 

 

Verdiend punt voor JB1

 

Met een doelpunt in de slotseconde kreeg JB1 vandaag loon naar werken: 5-5 tegen Pinoké. Een welverdiend punt na een zeer spectaculaire wedstrijd!

 

Bij aanvang zag dat er niet naar uit. Met een schitterend doelpunt kwamen de Amstelveners al in de 4e minuut op voorsprong. De bokstraining van Ed Groven die voor de jongens was geregeld, had duidelijk effect want B1 kwam sterk terug. Bas Hoek tekende voor de gelijkmaker en 5 minuten later viel uit een onoverzichtelijke situatie de 2-1 voorsprong. Pinoké drong weliswaar aan, maar mede door goed keeperswerk van Stan Glen hielden de Rijswijkers stand tot aan de rust. 

 

Na de thee gooide Pinoké er een schepje bovenop. Met snel en goed verzorgd aanvalsspel drukten zij RHC terug in de eigen cirkel. Na 7 minuten trokken zij de stand gelijk, maar snel daarna was het opnieuw Bas die, op aangeven van Thijmen Hendriks, betrekkelijk onverwacht RHC weer op voorsprong bracht: 3-2 in de 45e minuut! Het gejuich was nog niet verstomd of het was alweer gelijk. Pinoké trok ten aanval en nogal knullig werd de bal voor de stick van een Amstelveense aanvaller gelegd. Deze aarzelde niet en haalde doeltreffend uit, 3-3. Daarna brak een mindere fase aan voor RHC. De druk op de verdediging werd verder verhoogd door Pinoké, wat resulteerde in meerdere strafcorners. Tot dolle vreugde van de meegereisde supporters werd hieruit tweemaal gescoord. Met nog 12 minuten op de klok 3-5, opnieuw leek RHC met lege handen achter te blijven... Maar na de Nacht van Wiegel en het Wonder van Madrid, voltrok zich ditmaal aan De Lange Kleiweg een gebeurtenis waar nog lang over nagesproken zal worden. In de 68e minuut scoorde Hugo Burgersdijk de 4-5. Omdat er een gele kaart was gevallen aan Amstelveense kant voor opzettelijk shoot binnen de 23, had RHC een numeriek overwicht. Zou het nog kunnen? Zou het? Het zou! Hoe de goal viel en aan wie deze valt toe te wijzen, was voor uw verslaggever niet waarneembaar, maar wat doet het er toe?! De gelijkmaker viel en daar gaat het om!

 

Albert Heijn Kerklaan had wederom gezorgd voor de lunch, maar als kers op de taart stond er na afloop een flinke stapel pannenkoeken te wachten op de jongens. In alle vroegte gebakken door Carolie Caminada, een superleuke verrassing!

 

Het gelijkspel geeft een welverdiende 'boost' aan het moraal van JB1. Hopelijk wordt de ingezette lijn volgende week voortgezet in en tegen Deventer. Wilt u deze wedstrijd live meemaken? Er zijn nog kaarten voor het uitvak beschikbaar!