Agenda
21-6  Vrijwilligersfeest 21 juni
22-6  C-No-More Toernooi (C-toernooi)
22-6  H1 teamafsluiting
23-6  Diep in de Zee Toernooi (D-toernooi)
25-6  Reservering Bestuursvergadering
29-6  I-C-Hockey Toernooi (C-toernooi)
30-6  Parels & Zeesterren Toernooi (D-toernooi)
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Hilversum JB1 : 3 - 5 
 

 

B1 strijdend ten onder

 

B1 is er helaas niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. Onder een heerlijke voorjaarszon ging de uitwedstrijd bij Hilversum met 5-3 verloren. 

 

Deze fase van de competitie vormt een ware karaktertest voor onze jongens. Waar voorheen ook minder goede wedstrijden winnend werden afgesloten, valt het dubbeltje dit jaar stelselmatig naar de andere kant. En dat is een harde noot om te kraken. Maar ondanks dat er weer een wedstrijd is verloren, is er genoeg om positief over te blijven. 

 

Aan strijd ontbreekt het zeker niet! Vanaf de afslag zocht RHC de aanval en was het voor de meegereisde supporters duidelijk dat de punten niet weggegeven zouden worden. De tip-in die de 1-0 voor Hilversum betekende, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. De Rijswijkers lieten zich door deze treffer enigszins van de wijs brengen, wat na een slordige fase resulteerde in een tweede tegendoelpunt. Na 20 minuten maakte Valentijn Klein echter de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing nadrukkelijk in de lucht en zou zeer verdiend zijn geweest. Helaas was daar weer die aloude sportwet dat de goals dan juist aan de andere kant vallen: 3-1. Maar nog voor rust scoorde Tom Groenendijk 3-2 en bracht daarmee de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Al na vier minuten in de tweede helft scoorde Hilversum 4-2, maar slechts twee minuten later scoorde Bas Hoek de 4-3. B1 toonde veerkracht en karakter en zette massaal de schouders eronder. Opnieuw verwachtten de toeschouwers de Rijswijksche gelijkmaker, maar was het Hilversum dat doel trof. 5-3, met nog drie minuten te spelen. De Rijswijksche spirit was echter nog steeds niet gebroken! Binnen de nog resterende speeltijd werd de aanval gezocht en kwamen er toch nog doelkansen. Helaas konden er geen doelpunten meer aan het totaal worden toegevoegd. 

 

Volgende week zaterdag ontvangt B1 weer een club van naam. Om 12:30 uur start de wedstrijd tegen Pinoké. Hopelijk tot dan!