Agenda
23-3  lunch JB1
30-3  AB-feest
2-4  Bestuursvergadering
6-4  lunch JB1
6-4  Trainerscafe 4
12-4  teametentje MD4
13-4  CD-feest
Hele agenda
Sponsor nieuws
Nieuwsafbeelding
Gratis inloop spreekuur T.I.M. Fysiother
Ook het tweede seizoenshelft staat T.I.M. Fysiotherapie
Lees meer..


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Hilversum JB1 : 3 - 2 
 

 

Verdiende overwinning JB1

 

Op een zonnig en opnieuw drukbezocht Sportpark Lange Kleiweg heeft JB1 de eerste overwinning van het seizoen behaald. Nadat het eindsignaal had geklonken, gaf het scorebord 3-2 aan. 

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was het natuurlijk de vraag hoe het team van coaches Joost van Rijn en Luc van Elk zich zou herpakken na de oorwassing van de eerste wedstrijd. Het team bleek echter over grote veerkracht te beschikken want het was RHC dat de score opende. Hidde Caminada omspeelde de keeper en bracht met een bekeken schot de stand op 1-0. Hidde gaat hierdoor de geschiedenisboeken in als de eerste speler van JB1 die scoorde in Super B. Na deze treffer golfde het spel op en neer, maar ondanks een optisch veldoverwicht van Hilversum, kreeg RHC de grootste kansen. Uiteindelijk was het Bas Hoek die de score uitbreidde naar 2-0. Hilversum bleef daarna druk zetten op de Rijswijksche verdediging, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Een strafcorner werd echter door een Rijswijkse verdediger met het lichaam gestopt, wat een strafbal betekende voor Hilversum. De strak ingespeelde bal liet keeper Stan Glen kansloos waardoor de teams met een 2-1 tussenstand de rust in gingen.

 

Na de hervatting een zelfde wedstrijdbeeld: Hilversum had een optisch veldoverwicht maar dat resulteerde nauwelijks in doelkansen. Aan de andere kant van het veld leek Hugo Burgersdijk op weg om de score verder uit te breiden voor RHC, maar zijn snoeiharde schot spatte op de lat uiteen. Na een mooie loopactie gaf Hidde een loepzuivere assist op Bas, die zich deze buitenkans niet liet afnemen en de stand met zijn tweede doelpunt bracht op 3-1. Met nog 10 minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld maar, ere wie ere toekomt, Hilversum bleef strijdlustig de aanval zoeken. In zijn poging om een doelpunt te voorkomen, vloerde Stan de aanvoerder van Hilversum, waarop de scheidsrechter de gasten wederom een strafbal toekende. 3-2 met nog 4 minuten te gaan, het zou toch niet...?! De spanning bereikte het hoogtepunt toen Hilversum in de slotminuut een strafcorner kreeg toegewezen. Stan stopte echter de harde sleep, direct waarna het eindsignaal klonk en de overwinning kon worden bijgeschreven!

 

Met 3 punten uit 2 wedstrijden staat RHC op een keurige vierde plaats op de ranglijst. Volgende week uit bij Pinoké, wat weer een spannende wedstrijd belooft te worden.