Agenda
15-11  MB1 team diner
16-11  MD4 team diner
23-11  Dames 1 presenteert: Pubquiz
24-11  Trainerscafe
26-11  Proefexamen C-kaart
27-11  Bestuursvergadering
28-11  Examen C-kaart
Hele agenda
Sponsor nieuws
Nieuwsafbeelding
RHC kortingsdagen bij SPORT2000Voorburg
20% KORTING BIJ SPORT2000 VOORBURG VANAF AS WOENSDAG
Lees meer..
Nieuwsafbeelding
RHC webshop i.s.m. SPORT2000 Voorburg en
RHC webshop i.s.m. SPORT2000 Voorburg en Reece

Lees meer..


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Hockey Club Rotterdam JB1 : 0 - 6 
 

 

Afgetekende nederlaag JB1 maar toch...

 

'Als je wordt geschoren, moet je stilzitten.' Of: 'Praatjes vullen geen gaatjes.' Mooie sportcliché's die aangeven dat je na een 6-0 nederlaag niet àl te veel noten op je zang moet hebben. Toch overheerste na afloop van de debuutwedstrijd van JB1 in Super B het gevoel dat er meer in had gezeten tegen Rotterdam. 

 

Een ander sportcliché is dat je de kansen die je krijgt wel moet maken, anders valt de goal aan de andere kant. En dat werd helaas het verhaal van de eerste helft. Door hoge druk werd de aanvalsdrift van Rotterdam op eigen helft verstoord en daar hadden de gastheren zichtbaar moeite mee. Rotterdam profiteerde echter optimaal van één moment van Rijswijkse onachtzaamheid op het middenveld en scoorde de 1-0. B1 liet zich hierdoor niet afbrengen van het wedstrijdplan en bleef brutaal de aanval zoeken. Helaas stond het vizier niet op scherp, want de welverdiende gelijkmaker bleef uit tot het rustsignaal. Op dat moment leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor RHC, want er was nog een hele helft te spelen. Donkere wolken pakten zich echter samen boven het hockeystadion aan de Hazelaarweg...

 

 

Tweede helft een ander verhaal

De vele Rijswijkse supporters gingen eens goed zitten voor de tweede helft van de, tot dan, aantrekkelijke wedstrijd. RHC speelde de eerste helft zó goed, de gelijkmaker kón niet uitblijven. Helaas kwam RHC in het stuk niet meer voor. Rotterdam ving de eerste Rijswijksche aanvalsgolven professioneel op en trok vervolgens zelf furieus ten aanval. Dit resulteerde in een snelle 2-0 en 3-0 en daarmee was het verzet van RHC gebroken. De ruimtes tussen de linies werden groter, de passing werd onnauwkeurig en het vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd sijpelde zichtbaar weg. Rotterdam heerste en bouwde de voorsprong betrekkelijk eenvoudig uit naar 6-0. Op basis van het spel in de tweede helft, viel daar weinig op af te dingen. 

 

Komende week zal in het teken staan van herstel en herpakken, zaterdag ontvangen we Hilversum voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie.