Agenda
28-5  Bestuursvergadering
2-6  Laatste training Benjamins/Kabouters
4-6  Bestuur SSRHC-RHC
6-6  borrel MD2
8-6  Jeugdkamp
14-6  Eindtoernooi trimmers
14-6  Huldiging kampioenen zaal/veld
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B3- HC Waddinxveen MB1 : 2 - 0 
 

 

Meisjes B3 winnen volledig terecht voorcompetitie

Er waren toch wel wat zenuwen voorafgaand aan de wedstrijd, Rijswijk moest even inkomen en toen dat eenmaal gebeurd was deden de meiden wat ze eigenlijk al vanaf de eerste wedstrijd doen, met dominant en flitsend hockey de tegenstander van het veld vegen. Zo ook zaterdagmiddag. Aanval na aanval op het doel van Waddinxveen, binnendoor, buitenom, individuele acties, het team liet zien hoe goed ze kan hockeyen. Het enige dat niet wilde lukken in de eerste helft was het scoren. Zeker 5 doelrijpe en uitgespeelde kansen werden niet benut en de toeschouwers langs de lijn kregen het even benauwd. Het zal toch niet zo een wedstrijd worden.  Het was trouwens mooi om te zien dat er heel veel supporters waren om de meiden aan te moedigen.

De rust werd met een 0-0 stand ingegaan en iedereen langs de lijn verwachtte dat de trainers de boel op scherp hadden gezet. Niets leek minder waar, Waddinxveen, dat tot de tweede helft niet één keer de keeper van Rijswijk aan het werk had gezet, kreeg 2 stafcorners. Daar waar de Rijswijkse keeper de eerste helft niets te doen had, liet ze met die corners zien waartoe ze in staat was met 3 reddingen op rij. Dit gevaar was wat Rijswijk nodig had. De ploeg werd wakker en het tempo ging omhoog. Het is leuk en bijzonder om te zien hoe gemakkelijk deze speelsters elkaar vinden. Aanval na aanval werd uitgevoerd op het vijandelijke doel en Waddinxveen hapte letterlijk naar adem. Toen na een fantastische actie en afronding de bevrijdende 1-0 viel was de blijdschap bij de meiden zowel in het veld als erbuiten enorm en mooi om te zien. Er staat een echt en hecht team en dat is fantastisch. Rijswijk wilde meer en voerde het tempo verder op en het wachten was op de 2-0 die dan ook verdiend viel. Een foeilelijke goal overigens maar die zijn soms zo heerlijk.

Bij deze 2-0 bleef het. De meiden vielen over elkaar heen van blijdschap en de champagne (jip en janneke) werd ontkurkt wat echt een geweldig gezicht was. En natuurlijk, hockey moet leuk zijn maar aan de meiden te zien is winnen met hockey toch echt het allerleukste. Nu afwachten wat er gaat gebeuren met de indeling voor de volgende competitie. De kenners langs de lijn waren het unaniem eens, de tweede klasse zou echt een uitdaging zijn, niet alleen leuk maar ook echt heel leerzaam en daar gaat het uiteindelijk om.