Agenda
18-1  Hutspottoernooi trimmers/veteranen
22-1  Bestuursvergadering
5-2  Bestuursvergadering
19-2  Bestuursvergadering
5-3  Bestuursvergadering
9-3  Vrijwilligersmarkt
9-3  Reservering Trainerscafe 3
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Heren 2 (Z)- R.H.V. Leonidas H7 : 2 - 2 
 

Nieuwsflits: Heren 61 pakt 4 punten in eerste wedstrijdweekend!

Heren 61 heeft deze zondag een geweldige seizoenstart gemaakt met een overwinning op Pijnacker en een gelijkspel tegen Leonidas. Na dit geweldige resultaat gingen de geruchten al rond of de seizoens- en weekenddoelstellingen (behoud en elk weekend 3 punten) niet bijgesteld moesten worden, maar M. Morrien wilde deze geruchten niet bevestigen.
Pijnacker  H8 – H61 3-5
Een goede start van H61 zorgde voor de snelle 0-1 van de Ridder die knap om de keeper heen draaide met de bal, maar daarna zakte het spel van onze helden tot een bedenkelijk niveau weg. Dit werd mede veroorzaakt door de linksachter van Pijnacker die in de eerste 10 minuten een poging deed om minstens van 3 man een vinger te breken, maar gelukkig bleef de schade beperkt.
Door het vele balverlies waarbij Pijnacker aanzienlijk sneller schakelde dan de mannen van H61 werd de 0-1 al snel omgezet in een 2-1 stand. Gelukkig wist Kuijpers met een corner door de benen van de keeper de 2-2 op het scorebord te zetten. Hierna ging het spel over en weer, waarbij laatkomen Madlener de 2-3 wist binnen te tikken bij een van z’n eerste balcontacten. Pijnacker kwam vervolgens weer terug tot 3-3. Bij deze stand vond Morrien dat hij genoeg had gehuild over z’n pink en dat het tijd werd om de 3 punten binnen te slepen. Vanaf links een lobje over de keeper in de verre hoek, en vanaf rechts een schot langs de keeper in de andere hoek zetten de 3-5 eindstand op het bord.
Hierna was er even tijd om te rusten en te kijken hoe Pijnacker en Leonidas het deden. Al snel werd duidelijk dat Leonidas duidelijk beter was dan Pijnacker, die met 9-0 opzij werden gezet.
H61 – Leonidas H7
Gewaarschuwd door de hoge druk en het sterke spel van Leonidas tegen Pijnacker begon H61 scherp aan de wedstrijd. In de 1e minuut gleed de Vries uit op randcirkel, waar de aanval van Leonidas dankbaar gebruik van maakten om de 0-1 op het scorebord te zetten.
Na dit ongelukkige begin ontstond een spannende wedstrijd, waarin de Ridder nog binnen 10 minuten de 1-1 scoorde. Leonidas had echter wel de overhand en kwam halverwege de wedstrijd op een 1-2 voorsprong.
Aan beide kanten waren er vervolgens genoeg kansen, waarbij Dorst een eervolle vermelding verdient voor een aantal goede reddingen, maar ook de rest van H61 voor een aantal uitgelopen corners en van de lijn gehaalde ballen. Aan de andere kant stonden daar een aantal corners tegenover die door Reiche en Dickhoff vrij consequent 15 cm aan de verkeerde kant van de linkerpaal naast geschoten werden.
In de slotminuten probeerde Leonidas een beslissend 3e doelpunt te forceren, maar na een onderschepping van Kuijpers, die vervolgens de cirkel in kon lopen en de bal in het doel kon schuiven, stond het ineens 2-2. Wat volgde waren 2 minuten waarin Leonidas alles probeerde om de 3 punten binnen te halen en H61 met hand en tand verdedigde. In de slotseconden van de wedstrijd brak Kuijpers nog een laatste keer uit, maar toen hij voorbij de keeper was verzuimde hij de bal in het doel te schieten.

(c) Kasper Kuijpers