COACHING, een vak apart!

TC
22 februari 2021

Het coachen van een jeugdteam is leuk, leerzaam en een hele verantwoordelijkheid. De wedstrijd is eigenlijk een 'extra' training. Aan jou de taak die training ook goed voor te bereiden en in te richten.

Hoe zorg je er voor dat alle spelers hockeyplezier beleven? Hoe zorg je ervoor dat de spelers leren en steeds leuker gaan hockeyen? Hoe zorg je er voor dat jij de spelers ook echt iets kunt leren? Hoe vul ik mijn rol als persoonlijke begeleider in? Waar haal ik de juiste informatie en ondersteuning vandaan? Wat moet ik van hockey weten? Wat is eigenlijk mijn verantwoordelijkheid? Wat is (de grens van) positief coachen? Een coach heeft heel veel terechte vragen. Vragen waar wij als hockeyclub op dit moment nog veel te weinig antwoord op geven. Die handschoen pakken we op! We gaan coaches helpen bij hun hockeytaken.

 

Oefenstof voor coaches

Als oefenstof voor alle coaches gebruiken we de uitgave van de KNHB, de zogenaamde ' coach bij de handjes'. Iedere coach kan zijn 'coach bij de handje' downloaden via de links die je ontvangt. Daarnaast hebben weleerdoelen en oefenstof vastgesteld. We hebben deze aan het begin van het seizoen tijdens de coachavond uitgedeeld en je kunt het vinden op de RHC website (Hockey | Hockeycommissie | Hockeyplan).

 

Coaching FE

We starten dit seizoen nog met twee avonden voor coaches van de Jongste Jeugd (E en F). Als het naar meer smaakt willen we daar volgend seizoen een bredere en structurele invulling aan geven. Alle FE coaches ontvangen per mail een persoonlijke uitnodiging voor de coachavonden van 18 maart en 22 april. Onderdeel van deze uitnodiging is het 'coach bij de handje JJ' die je kunt downloaden en is ter voorbereiding op de beide coachavonden.

 

Coaching DCBA

Voor de coaches van de DCBA bieden wij het 'coach bij de handje' aan. Lees het, neem het door en bespreek daar samen met de trainer die elementen uit die voor jou en jouw team relevant zijn. De 'coach bij de handjes' werken via een jaarplanning. Als je deze planning gebruikt en op vaste momenten samen met de trainer leerdoelen te bepaalt, dan helpt het jullie samen het team goed te begeleiden. Dit 'coach bij de handje' is gericht op de DC jeugd. Zeker ook heel goed te gebruiken voor de BA breedte teams. Je kunt het HIER gratis downloaden.

 

Zoals gezegd pakken we de handschoen op en organiseren we nog dit seizoen twee coachavonden voor de jongste jeugd. Alle coaches FE krijgen daartoe een uitnodiging via de mail.

 

Heel veel coach plezier,

HockeyCommissie

 

Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af

en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is

 

Email: [email protected]

Bekijk ook de webpagina HockeyCommissie