Eerste kampioen: Heren 2

14 mei 2021
Afgelopen zondag kon het eerste kampioenschap van dit veldseizoen worden gevierd. Heren 2 won zelf van De IJssel en vernam een uur na de wedstrijd dat naaste concurrent punten had laten liggen. Na 2 seizoenen net geen kampioen te zijn geworden in de 3e klasse, mochten de heren dit seizoen met een flink versterkt team onder leiding van succescoach Tim de Gier toch in de 2e klasse beginnen. Met slechts 1 verloren wedstrijd hebben ze vriend en vijand verrast en stomen de heren direct door naar de 1eklasse. Zondag zullen we rond hun wedstrijd verder bij deze bijzondere prestatie stil staan. Heren gefeliciteerd!

 


Er is meer goed nieuws uit de senioren te melden. Dames 1 presteert met een jong team boven verwachting en strijdt dit seizoen met Westland en Forescate om het kampioenschap. Ondanks een teleurstellend resultaat tegen Voorhout afgelopen zondag hebben de dames nog volop zicht op de tweede plek, welke recht geeft op deelname aan de play-offs voor de 2e klasse. De dames kunnen de komende weken tegen Spijkernisse (thuis) en Forescate (uit) alle steun gebruiken. Komt allen!

Tot slot strijdt Dames Veterinnen A nog met Souburgh om terugkeer naar de Overgangsklasse en zijn de prestaties van Dames 4 een bijzondere vermelding waard: zonder hockeyervaring kregen de dames de eerste wedstrijden van dit seizoen flink klop, maar inmiddels hebben ze met veel training en fanatisme in de ‘return’ tegen elke tegenstander een beter resultaat gehaald en al flink wat punten gepakt. Knap werk!


Komende zondag is de laatste drukke thuiszondag. Dames 2 organiseert een Thé Dansant. Bovendien is het open dag voor de senioren, dus de uitgelezen mogelijkheid om je buurman of nichtje ook mee te nemen en zoveel mogelijk nieuwe leden aan ons te binden.


Tot dan!


Boris Gooskens


Bestuurslid Seniorenhockey