Strijdend Meisjes A1 pakt verdiend punt

21 november 2021

Druilerig najaarsweer en lege tribunes. Bepaald geen inspirerende omgeving voor een fijne pot hockey. Om dan in het vierde kwart een onoverbrugbare achterstand om te buigen in een gelijkspel, getuigt van grote klasse! En dat is exact wat meisjes A1 toonde, afgelopen zaterdagmiddag. Tegen hdm dwongen de meiden in de slotseconde een heerlijk 3-3 gelijkspel af.


Over driekwart van de wedstrijd kunnen we kort zijn. RHC had het moeilijk en kwam maar zelden  onder de druk van hdm vandaan. Toch was de stand gelijk toen de teams gingen rusten: Bibian Hendrikse trok de stand gelijk nadat hdm al vroeg op 0-1 voorsprong was gekomen. In het derde kwart liep hdm echter betrekkelijk eenvoudig uit naar 1-3. Er viel zelfs een vierde tegendoelpunt, maar dat werd gelukkig afgekeurd.


Toen kwam de pauze voor het laatste kwart. Wat de meiden in de huddle tegen elkaar hebben gezegd, moet vooral daar blijven, maar dat het werkte, werd al snel duidelijk. 'Opeens' stond er een team dat er vol voor ging. Het tempo ging omhoog, het samenspel verbeterde, aanvallers werden bereikt.


Pien Groenendijk zorgde voor de aansluitingstreffer. Zij kreeg de door haar afgelegde strafcorner terug bij de strafbalstip en lepelde de bal over het linkerbeen van de uitgelopen doelvrouw; 2-3 met nog 7 minuten op de klok! De stress schoot de gasten gelijk in de benen, want hdm kwam er niet meer uit. 


Toen aanval na aanval strandde, dreigde de wedstrijd alsnog als een nachtkaars uit te gaan. Maar in de slotseconde verdiende A1 nogmaals een strafcorner. Scheidsrechter Ivo Caminada floot voor het einde van de wedstrijd. Laatste kans…


Behalve keeper Britt de Borst verzamelden alle speelsters zich bij de cirkel. Doelpuntenmaakster Pien trok in het midden alle aandacht naar zich toe. De bal werd ingeslagen. Verrassend! Een variant op Merel Grozema die zich links, hoog op de cirkel had opgesteld. Merel speelde de bal hard in op Bibian die was ingelopen voor de tip-in. De keepster redde, maar aanvoerster Meyke van den Berg ging voorop in de strijd en hield de bal in het spel. Een onoverzichtelijke situatie volgde. Of het uiteindelijk Meyke was die het laatste tikje gaf, of mede-aanvalster Fieke Begthel zal altijd een mysterie blijven. Feit is, dat dankzij deze twee speelsters de bal het doel van hdm in rolde: 3-3! Gejuich steeg op terwijl de speelsters elkaar in de armen vielen.


Een geweldige opsteker voor het team van coaches Marjolein Gerritsen en Sophia van Noort. Dat vertrouwen nemen ze mee naar volgende week, wanneer de meiden twee keer aan de bak mogen. Op zaterdag bij Catwijck en op zondag de inhaalwedstrijd bij Noordwijk. 
Het doelpunt in de slotminuut in beeld: 3-3!