Publiek de grote winnaar bij JA1

15 november 2021

De thuisblijvers kregen ongelijk, zaterdagmiddag 13 november. In de Landelijke Subtopklasse ontpopte RHC JA1 tegen Gouda JA1 zich tot een aantrekkelijke wedstrijd. Met een 6-3 overwinning kregen de gastheren loon naar werken. 


Al vroeg in het eerste kwart werd de score  geopend. Jelle Klok rondde een fraaie solo vanaf de 23 meter lijn, doeltreffend af. Gouda was niet gekomen om zich in te graven en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met enkele snel uitgespeelde aanvallen zorgde dit voor gevaar in de Rijswijksche cirkel, maar keeper Maxime van Buuren liet zich niet verschalken. 


In het tweede kwart liep JA1 binnen twee minuten verder uit. Jelle scoorde zijn tweede van de middag uit een strafcorner en kort daarna profiteerde Boris Deutman van matig uitverdedigen voor de 3-0. De wedstrijd was hiermee zeker niet gespeeld, want Gouda bleef de aanval zoeken. Nog voor de rust viel de aansluitingstreffer uit een strafcorner. Verdere schade bleef gelukkig uit, ook al was RHC op dat moment de onderliggende partij.


De beginminuten van de tweede helft gaven eenzelfde wedstrijdbeeld als het eerste kwart. RHC had een optisch veldoverwicht, maar met messcherpe aanvallen bleef Gouda gevaarlijk. Jelle was dichtbij een derde score, maar zijn strafcorner spatte op de lat uiteen. In de zesde minuut leek Sam van Rooijen de wedstrijd definitief in het slot te gooien: 4-1 uit een strafcorner. Het gejuich was nog maar net verstomd, toen Gouda alweer terugsloeg. 4-2, met nog ruim 25 minuten te spelen. 


In het vierde kwart besloot Sam het heft in eigen hand te nemen. Met twee doelpunten uit evenzoveel strafcorners lostte hij zijn vooraf gedane belofte in, om deze wedstrijd minstens twee keer te scoren. Maar het moet gezegd, ondanks de schier onoverbrugbare achterstand van 6-2 blééf Gouda hockeyen. Kon Maxime met een fraaie stickredding de gasten eerst nog van een derde doelpunt afhouden, met een mooi doelpunt kwam uiteindelijk toch de 6-3 eindstand op het scorebord.


Een prima wedstrijd van JA1, waarmee zij zich comfortabel aan de kop van de ranglijst nestelen. Volgende week naar Zeist voor de uitwedstrijd tegen Phoenix, waarna op 27 november de thuiswedstrijd tegen Warande op het programma staat.


Jelle Klok scoort 2-0
Sam van Rooijen haalt uit voor 4-1