MB1 wint voorcompetitie

4 oktober 2021

Met een klinkende 3-1 overwinning op en bij Dordrecht MHC, heeft MB1 de voorcompetitie in de 1e Klasse naar zich toe getrokken. Met nog een speelronde te gaan, is het team van coaches Nino van den IJssel en Rick de Ridder niet meer in te halen door de concurrentie.


De eindstand doet anders vermoeden, maar eenvoudig was het niet! Dordrecht had ook zicht op de eindoverwinning in de pool en was vastbesloten om de huid duur te verkopen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gastvrouwen op een 1-0 voorsprong. Het was dit seizoen pas de tweede keer dat de Rijswijksche verdediging moest buigen. 


Tot het 4e kwart bleef deze stand op het scorebord staan. Maar toen werd de Rijswijksche strijdlust beloond! Met nog 10 minuten te spelen scoorde Feline Raats gelijkmaker. Vlak daarna bracht aanvoerder Nobie Dessing de 2-1 op het scorebord. Het Dordtse verzet was daarmee gebroken. En toen Feline met haar tweede doelpunt de 3-1 scoorde, kon het feest helemaal losbarsten. Met 12 punten uit vier wedstrijden en 16 doelpunten voor en slechts 2 tegen, mag Meiden B1 zich terecht Herfstkampioen noemen!


Volgende week zaterdag speelt MB1 thuis tegen Zoetermeer. De wedstrijd begint om 14:00 u.