Heren 1 pakt verdiend punt

13 september 2021

Wat een sensatie bij de derby tussen Roomburg en Rijswijk! De Leidenaren leken de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Rijswijk gaf zich niet gewonnen. En met resultaat, want de ploeg wist vlak voor tijd uit een strafbal te scoren. 3-3 was de eindstand van een enerverend duel onder de molen in Leiden.

Rijswijk-doelpuntenmaker Sander Gunst: "Het was een bewogen eerste pot. Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd en Roomburg had de eerste helft net wat meer controle dan wij. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 bij rust. De tweede helft kwamen beide ploegen los maar Roomburg maakte door een ongelukkig en vooral onduidelijk moment de 2-0. Echter bleven wij erin geloven en de 2-1 volgde niet veel later. Het spel ging over en weer maar grote kansen bleven uit. Roomburg haalt even later een corner en scoort met een goede variant de 3-1.


Waar veel dachten dat de wedstrijd gespeeld was bleven wij erin geloven en vechten tot de laatste fluitsignaal. In het laatste kwart volgt, met nog 6 minuten te spelen, de 3-2 en wij krijgen in de laatste minuut een strafbal. De strafbal werd uitstekend benut en de 3-3 voelt enigszins als een winstpartij. Het was een geweldige wedstrijd om het seizoen mee te starten en het publiek maakte het compleet, waarvoor dank!”


Bron: HockeyDenHaagLeiden.nlLaurens Boone scoort de gelijkmaker