RHC Corona Update 29 April

29 april 2021
De regering heeft op 21 april bekend gemaakt dat georganiseerde jeugdsport weer langzaam kan opstarten. In principe mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding en onder voorwaarden, weer samen trainen in de buitenlucht. Wij als hockeyvereniging hebben hier deze week de protocollen van de NOC NSF en de KNHB voor ontvangen en op 28 april de richtlijnen vanuit de gemeente Rijswijk.
 
Voordat we op RHC mogen sporten moeten we er eerst voor zorgen dat deze protocollen en richtlijnen goed toegepast zijn op onze vereniging. Dit moet in een plan van aanpak opgesteld worden en dit plan moet worden goedgekeurd door de gemeente. Pas na goedkeuring van de gemeente Rijswijk mag ons sportcomplex open om te trainen. Wij als bestuur zijn in samenwerking met diverse commissies nu hard bezig om dit plan op te stellen en hier onze vereniging op in te richten. We willen dit plan van aanpak deze week naar de gemeente sturen, zodat we gedurende mei de vereniging op kunnen starten.
 
Voor RHC staat de gezondheid voorop, dus willen we niet overhaast beginnen. De opstart zal geleidelijk zijn en er zal per week bekeken worden of we toe zijn aan een nieuwe stap. Daarom zullen er dus teams of leeftijdscategorie├źn eerder of later gaan starten. Als we hier meer over weten, waarschijnlijk na goedkeuring van het plan van aanpak door de gemeente, zal dit via de website en via de teammanagers gecommuniceerd worden.
 
We gaven al eerder aan dat de gezondheid van iedereen écht op de eerste plek staat. Hier kunnen we niet voorzichtig genoeg in zijn. We zijn enkel van plan om de hockeystick uit het vet te halen, de veters van onze hockeyschoenen vast te knopen en de legguards om de benen vast te gespen als we een degelijk en goedgekeurd plan hebben dat aan alle richtlijnen voldoet. Let een beetje op elkaar, #KeepPlaying en #RHCoronaDoor!