Technisch Adviseur RHC

TC
17 augustus 2021

Met veel enthousiasme stel ik Remco Hartgers aan je voor. Remco zal de functie van Technisch Adviseur gaan vervullen binnen onze vereniging. Daartoe zal hij zich richten op het beter maken van de lijn trainer-coaches, het coachen en begeleiden van onze hoofdtrainers en Trainingsmanager, verzorgen van workshops, clinics en bijscholingen en ons verder meehelpen bij het ontwikkelen en verbeteren van sportcultuur en speelwijze. Een scala aan onderwerpen die Remco op het veld gaat verrichten.

 

Wie is Remco?

Remco heeft het afgelopen seizoen bij ons een aantal trainersclinics gegeven. De relatie met Remco en Rijswijk gaat al even terug en we zijn blij dat Remco nu als Technisch Adviseur aan onze club verbonden is. De intentie is uitgesproken dat we de komende twee seizoenen gaan samenwerken. Wat heeft Remco zoal binnen de hockeysport gedaan? Een aantal zaken uitgelicht:

-

Speler van Victoria in de Hoofdklasse;

-

Bondscoach van Zimbabwe, Canada en Zwitserland;

-

Hoofd van de afdeling Opleidingen KNHB;

-

KNHB docent HT2, HT3 en HT4;

-

Trainer-coach van diverse Hoofd- en Overgangsklasseteams;

-

Eigenaar van Sport- adviesbureau Bagheerasports.


Wat gaat Remco doen?

Remco heeft als hoofdverantwoordelijkheid ‘het beter maken van ons trainersgilde’. Dat is een heel ruim begrip en daarom hebben we dat in een aantal deelonderwerpen onderverdeeld:

1

Beter maken van trainer-coach lijnteams -> persoonlijke begeleiding en veldwerk;

2

Beter maken van Hoofdtrainers -> persoonlijke begeleiding en veldwerk;

3

Beter maken van onze hockeydrive -> Trainings Manager, top trainers, aansluiting met organisatie;

4

Beter maken van onze sportcultuur -> clinics, workshops, en reflectie;

5

Beter maken van onze spelers -> specials, clinics en stages;

6

Het beter maken van onze speelwijze -> basis speelconcept dat past bij Rijswijk door ontwikkelen;

 

Zoals je ziet heel veel veldwerk. Dat is de plek waar je Remco aankomend seizoen veel zult gaan vinden. De eerste kick-off is reeds geweest met onze trainer-coaches lijnteams en Hoofdtrainers. Een heel inspirerende sessie waar de trainer-coaches en Hoofdtrainers al flink wat huiswerk meekregen.

 

Waarom kiest Remco voor Rijswijk?

Remco Hartgers: ‘Rijswijk is een ambitieuze vereniging waarin breedte en lijnsport goed in balans zijn. Er is het afgelopen seizoen een heel scherpe koers ingeslagen met meer nadruk voor hockey (beleving, fun en ontwikkeling) en een goede balans met ontwikkeling (individuele ontwikkeling, teamontwikkeling en prestaties). Rijswijk benadrukt de FUNfactor! Dat trekt mij enorm aan.

Het RHC Hockeyplan is een sterk plan. Er zijn weinig clubs die hun hockey opleiding en ontwikkeling zo goed op de rails hebben staan. Nu is het tijd om te excelleren. De metafoor van een club in opbouw: zie de aanleg van veld 1 en 2, meer symboliek kan ik niet bedenken bij Rijswijk. Een club vol visie, inspiratie, goede balans tussen wat kan en wat moet en elk seizoen een stapje hoger op de sportieve ladder. Kortom: ik heb heel veel zin mijn energie, kennis en ervaring in te zetten voor deze Rijswijk’.

 

Waarom kiest Rijswijk voor Remco?

Ivo Caminada: ‘Ik ken maar weinig toptrainers in de hockeywereld die positief, energiek, opbouwend, goed kunnen luisteren en tegelijkertijd sterk bij hun eigen gevoel en visie blijven. Remco kan mensen snel inspireren en motiveren. Remco heeft de juiste bagage om onze sportcultuur weer een stap verder te brengen. Daarnaast, Remco is gewoonweg een mooi persoon om mee samen te werken en onze volgende stap in ontwikkeling mee te helpen realiseren. Ik zie uit naar de samenwerking met Remco, waarin hij ook van mij de opdracht heeft meegekregen mij en alle andere hockeyfanaten binnen onze vereniging scherp te krijgen en houden. Dat wordt een feest!’


Met sportieve groet,

Ivo Caminada
Technische Commissie

[email protected]
Webpagina Technische Commissie

Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af

en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is

Noot: hoe de verantwoordelijkheden en resultaatgebieden van Remco zijn binnen onze hockeyorganisatie kan je zien op de pagina van de Technische Commissie