Coach-& Manageravond 5 nov

30 oktober 2021
Dinsdagavond 5 november is de tweede coach- en teammanageravond van het seizoen om 20.30 uur. Na de overweldigende opkomst van de eerste coachavond pakken we hem serieus door. Gezien de drukte en de warmte in de entresol van afgelopen keer, doen we het deze keer beneden in het clubhuis.

We hebben de afgelopen keer op 3 september de 4 inzichten in het trainerschap geïntroduceerd. Hierbij hebben we vooral aandacht gegeven aan het eerste trainersinzicht; Structureren. We gaan deze keer door met het volgende inzicht en hier hebben we een speciale gastspreekster voor uitgenodigd die dit heel goed kan uitleggen. Johanneke Ausems is sportpedagoog van beroep en helpt op dit moment sportclubs in de regio Utrecht met het pedagogisch beleid. Ze gaat deze avond de tips en de tools meegeven die je als coach en teammanager kan gebruiken om je team op een positieve manier te stimuleren.

Voor de pauze zetten we vooral de sociale en mentale ontwikkeling in de schijnwerpers, na de pauze gaan we meer op het technisch en tactische vlak in. De twee spelprincipes uit de RHC Speelwijze waar we het deze keer over gaan hebben passen mooi bij het deel voor de pauze; namelijk Initiatief en Counters. Hoe zorg je voor een team dat in het veld echt uitstraalt de bal te willen hebben, afpakken en de counter in zet om een doelpunt te maken.

We willen iedereen ook alvast een klein beetje huiswerk meegeven. Als het goed is heeft iedereen de uitnodiging al meegekregen voor de online opleiding "Een beetje opvoeder”. Hier staan de 4 trainers inzichten met leuke filmpjes goed uitgelegd. Als iedereen de filmpjes van het principe ‘Stimuleren’ kan kijken, dan kunnen we goed voorbereid beginnen en kunnen we meteen de diepte in.
Als je nog geen inloggegevens hebt, dan kun je deze hier meteen verkrijgen door het formulier via de onderstaande link in te vullen. Je kan bij de adresgegevens de gegevens van de club doorgeven, als het emailadres maar van jezelf is.
De uitnodiging heeft iedereen per mail gekregen.*

We gaan ervan uit dat alle actieve coaches en managers van jeugd- en jongste jeugdteams op 5 november erbij zijn. Lukt dit nu niet? Meld je dan af bij jouw lijncoordinator van de jeugdcommissie of de jongste jeugdcommissie

Tot dinsdag 5 november!

*Ook interesse? Kijk dan achter de inlog bij documenten > Jeugd voor het bestand met de titel Inschrijven Veilig Sportklimaat op RHC.