V.d voorzitter: klaar voor de start

6 september 2021

Beste RHC-ers,

We staan aan de start van een nieuw seizoen. Aankomend weekeinde start voor alle teams de competitie. Er is zaterdag en zondag dan ook lekker veel te doen op RHC.

 

U zult allemaal begrijpen dat er bij de start van het seizoen veel komt kijken. Clubhuis opruimen, materialen verzamelen, herstellen en bestellen, teams indelen, trainers zoeken, een trainingsschema maken, bardiensten en wedstrijdschema’s plannen. Te veel om op te noemen. De afgelopen weken en soms maanden zijn vele vrijwilligers daar weer druk mee bezig geweest. En zo kunnen we aanstaand weekeinde met z’n allen van start. Daar neem ik graag mijn petje voor af.

 

Natuurlijk zijn ook de teams zelf al even bezig met de voorbereidingen voor seizoen 17-18. Ze zijn allemaal al weer een paar weken aan het trainen en hebben ook allemaal een of meerdere keren een oefenwedstrijd gespeeld. JC1, uitkomend in de TOPklasse voorcompetitie, speelde afgelopen zaterdag zelfs al de eerste competitiewedstrijd.

Of we er klaar voor zijn en hoe we dit seizoen gaan presteren, weten we over een tijdje pas. Ik ga er vanuit dat iedereen zal strijden voor de eer van RHC, en dat we daar veel sportplezier bij zullen hebben.

Dat plezier zag ik afgelopen zondagmorgen ook op de club. Ik was aanwezig bij de start van het seizoen voor de kabouters en benjamins. Er stonden heel wat nieuwe jongste jeugdleden te trappelen voor hun eerste training. En daarmee de eerste stappen te zetten voor de start van hun hockeyavontuur. Heel spannend natuurlijk. En terwijl op het veld onze enthousiaste en deskundige trainers de spanning bij de kinderen wegnamen, mocht ik dat in welkomstpraatje bij hun ouders doen. Ik vind het belangrijk om ouders een warm welkom te geven, het is de start van hopelijk een lang verblijf op onze mooie club.

 

Ik was dit weekend ook aanwezig bij de borrel waarmee de afsluiting van Jambo werd gemarkeerd. De meiden van Jambo breiden daar een einde aan hun driejarige project,

dat als doel had de hockeysport voor meisjes in Tanzania populair te maken en zo de kans te creëren voor meisjes zichzelf verder te ontwikkelen via hockey. Jambo werd hiermee weliswaar afgesloten, maar tegelijkertijd was het ook de start van iets moois. Jambo overhandigde een cheque van €7.610 aan Stichting Twende die zich ook inzet voor hockey in Tanzania. Met deze donatie kan Twende twee nieuwe projecten in Tanzania ondersteunen. Iets om als RHC trots op te zijn. Goed gedaan Jambo-meiden!

 

En als we dan aankomend weekeinde van start gaan, willen we er natuurlijk wel goed uitzien. Nette tenues, trainingspakken, schoenen en stick; onze uitrusting moet spic en span zijn. Onze sponsor en preferred hockey supplier Sport2000 in Voorburg heeft hiervoor alles in huis. En speciaal voor RHC leden geldt er altijd een korting van 10%. Dus als je nog iets mist in je outfit, ga snel nog even langs in Voorburg.

 

Ben ik dan nog iets vergeten? Jawel! Naast hockeyen is er dit weekend van alles toe doen op RHC. In dit Opening Weekend is er op zaterdag van 16 tot 19 uur de Openingsborrel. Een mooi moment voor alle leden, maar zeker ook ouders om met elkaar bij te praten of kennis te maken en onder het genot van een drankje te mijmeren over seizoen 17-18. Op zondag is er thuis een lekker vol programma, met zowel D1 als H1 tegen Pollux op het affiche. Dat is voor D1 reden om meteen het eerste T-dansant van het seizoen erin te knallen. Eerst allemaal vlammen op het veld en daarna Let’s go flamingo!

 

Kortom, we gaan weer van start en doen dat zoals RHC-ers dat gewend zijn met sportiviteit en gezelligheid zowel binnen als buiten de lijnen.

 

Ik wens iedereen een mooi seizoen.

Tom van Essenberg

Voorzitter