Breedteteams vergeten?

14 juni 2021
Als het wedstrijdseizoen is afgelopen, er alleen nog toernooien gespeeld worden en er veel aandacht is voor de selectieperiode, lijkt het wel of de breedteteams vergeten worden. Gelukkig kan ik zeggen dat dat niet waar is. Er zit nu eenmaal een volgordelijkheid in het samenstellen van teams, die we niet kunnen veranderen. Indeling selectieteams moet gebeurd zijn en de periode waarin het mogelijk is het lidmaatschap op te zeggen moet voorbij zijn. Pas dan kan de indeling van de breedteteams beginnen.

Maar er zijn toch wel al globale indelingen en dan is het toch nog alleen maar invullen? Ja en nee. Natuurlijk bieden de ingevulde formulieren in het spelervolgsysteem heel veel informatie. Maar omdat we sociale samenhang tussen spelers en binnen een team juist in die breedteteams zo belangrijk vinden, begint het echte puzzelen pas na de selectieperiode en datum van opzeggen. Pas dan hebben we het totaal aan spelers voor de breedteteams inzichtelijk.

Die puzzel wordt nu gelegd. Lijncoordinatoren zijn hierin voor de ABC-lijnen leading en betrekken trainers, coaches en de Technische Commissie hier in.  De teams in de DEF-lijnen worden ingedeeld door de hoofdtrainers van deze lijnen samen met de Technische Commissie en de (Jongste)Jeugdcommissie. Vanzelfsprekend wordt ook hier afstemming gezocht met de trainers van de betreffende teams.

Planning
Hoewel het van de zijlijn misschien niet zo moeilijk lijkt en de verwachting is dat dit best snel kan, is de praktijk toch iets weerbarstiger. Overleg en afstemming kost tijd en moet veelal in de vrije avonduurtjes gebeuren. In eerdere berichtgeving (12 mei jongstleden) is al iets gezegd over de planning van de indelingen van de breedteteams en die houden we nog steeds aan:

- Voor de jongste jeugd, de EF-lijn, wordt de teamindeling naar verwachting op zondag 18 juni op de website gepubliceerd;
- Voor de jeugd gebeurt dit zodra alle spelers zijn ingedeeld, in ieder geval uiterlijk vrijdag 7 juli. Natuurlijk proberen we dit  eerder voor elkaar te hebben en te publiceren op de website. 

Tot slot
We snappen heel goed dat iedereen nu wil weten in welk team hij/zij speelt. Toch geldt ook voor de breedteteams dat zorvuldigheid voor snelheid gaat met als doel dat iedereen straks blij is met het team waarin hij/zij uiteindelijk is ingedeeld. Heb dus alsjeblieft nog even geduld.

Hanneke van Zanten
Voorzitter Jeugdcommissie