JB1 kampioen

28 mei 2021
Het combinatieteam van eerste en tweede jaars B is voor de derde keer op rij kampioen geworden. Na een moeizame start van de competitie hadden onze jongens na 4 wedstrijden al zes punten achterstand op Gouda. Vervolgens boekte RHC zes geweldige overwinningen op rij. Gouda deed exact hetzelfde waardoor de achterstand zes punten bleef. Tot vier wedstrijden voor het einde. In het onderlinge duel werd Gouda op hun eigen hobbelveld totaal overklast door onze jongens met 2-6 waardoor de achterstand werd gehalveerd. Op de voorlaatste speeldag morste Gouda opnieuw punten waardoor de achterstand op 1 punt uitkwam. We hadden het dus niet in eigen hand, maar het kon nog wel. Het uitgangspunt was duidelijk: gewoon je eigen pot winnen en hopen dat Ring Pass zijn sportieve plicht deed.

Afgelopen zaterdag speelden de mannen om 15.45 thuis tegen HDM. Het werd een zwaarbevochten wedstrijd met tropische temperaturen. Dankzij een korfbaluitslag van 7-6 werd de eerste conditie vervuld. Om 17.00 uur speelde Gouda tegen Ring Pass en moesten minimaal gelijk spelen om kampioen te worden. Een klein kansje voor ons dus op het kampioenschap, maar het gebeurde! Onder aanmoediging van een Rijswijkse ouder en voortdurend whatsapp verkeer tussen Ring Pass en Rijswijk won Ring Pass van Gouda (2-1) en werd ook aan de tweede conditie voldaan. Rijswijk JB1 voor de derde keer op rij kampioen! Een verdiend kampioenschap aangezien de spelers na een wat moeizame start de laatste 10 wedstrijden ongeslagen waren.

De nog aanwezige Rijswijkse jongens en coach vierden het kampioenschap op de waterglijbaan en binnen een uur was het team weer compleet en ging het feesetvieren verder. De traditionele duik in de sloot moet nog plaatsvinden. Daan, Laurens en spelers van JB1: gefeliciteerd met het kampioenschap en bedankt voor de mooie wedstrijden!