Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws
Jambo Hockey Tanzania 

 

Wij, de meiden van Jambo Hockey Tanzania van de Rijswijksche Hockey Club, breien met trots een einde aan ons 3-jarige project.

 


Het doel

Het doel van het project was de hockeysport voor meisjes in Tanzania populair te maken en zo de kans te creĆ«ren voor meisjes zichzelf verder te ontwikkelen via hockey. 


Heel veel gedaan

Wij hebben het gepresteerd om 225 spelers en speelsters in Tanzania de kans te geven om te kunnen hockeyen. Dit zijn 15 teams! Inmiddels is er met Stichting TWENDE Hockey, een echte hockeycompetitie in Dar es Salaam opgezet!!

 

Zij hebben alle benodigde materialen hiervoor gekregen. Ook zijn er in de afgelopen 3 jaar 790 hockeysticks, 11 keepersets, 742 ballen en 1696 verschillende hockey- items (bitjes shirts, scheenbeschermers) verzameld en opgestuurd naar Tanzania.

 

We hebben met kinderen gehockeyd, clinics op 12 scholen gegevens, 2 extra trainersreizen opgezet en 27 trainers opgeleid en veel trainingshockeymaterialen naar Tanzania gebracht. 


Het gaat verder in Tanzania

De ontwikkeling van hockeysters en hockeyers in Tanzania stopt niet, maar blijft doorgaan. Dit wordt gesteund door de opgerichte Stichting TWENDE Hockey. Samen met TWENDE Hockey worden komend jaar 2 nieuwe hockeylocaties opgezet in Arusha en Lindi. Onze steun en donatie vanuit Jambo Hockey Tanzania heeft dat mogelijk gemaakt. 


Viering

We hebben de successen gevierd, en hebben in bijzijn van het bestuur en voorzitter Tom van Essenberg van RHC de cheque overhandigd van € 7.610,00 aan Nick

Isbouts en Ivo Caminada van TWENDE Hockey om de locaties Arusha en Lindi te openen. We zijn heel trots dat we dit hebben bereikt en hebben kunnen doen als team van de Rijswijksche Hockey Club.

 

Dit alles was ons niet gelukt zonder uw hulp. Hiervoor heel erg bedankt, namens ons en de hockeyende meiden in Tanzania!

 

JamboHockeyTanzania


Meer weten? Lees hier Rapportage Twende juni 2018.