Agenda
23-8  Seniorentoernooi
26-8  Start trainingen Jeugdteams
27-8  Bestuursvergadering
31-8  Opruimdag
1-9  Trainersworkshop
2-9  Vergadering vooruitblik nieuwe seizoen
3-9  Coachavond
Hele agenda
Sponsor nieuws
Nieuwsoverzicht
SENIOREN

19-8-2019
Zomeravondhockey
 

In verband met het Seniorentoernooi van aanstaande vrijdag, komt de Zomer Avond Hockey van donderdag te vervallen. Vanaf volgende week moeten de Veteranen weer gaan trainen. Voor dit jaar zit de Zomer Avond Hockey er dus weer op. Tot volgend jaar!

 
EVENEMENTEN

4-8-2019
Workshop EHBO en Reanimatie
 
Weten hoe te handelen op het hockeyveld bij het voordoen van blessures of erger nog bij het krijgen van een hartstilstand is zeer belangrijk! Wij als bestuur vinden het van groot belang dat onze eigen trainers, coaches of begeleiding van een team, weten hoe zij moeten handelen in een bepaalde situatie. Daarom organiseren wij in september 2 workshops 'EHBO in de sport' en 1 cursus 'Reanimatie + AED'.

EHBO Sport:
Tijdens deze workshop leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij bewusteloosheid, huidwonden, botbreuken, verstuikingen, onderkoeling, hoofdletsel en nek-en wervelletsels. Ook is er voldoende ruimte voor antwoorden op hockeyspecifieke vragen. 
De workshop EHBO Sport kost €55,00. EHBO cursussen worden in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. 
Geef je op voor de workshop op onderstaande data:
- Maandag 16 september
- Dinsdag 17 september
We beginnen de workshop om 19:00 uur en de workshop duurt ongeveer 3 uur. Na afloop krijg je een bewijs van deelname + boekje EHBO Sport.


Reanimatie /AED training:
Reanimeren kun je leren! Reanimatie kan van levensbelang zijn. Dus geef je op! 
Deze cursus 'Basic Life Support (BLS) + gebruikt Automatische Externe Defibrillator (AED)' kost €30,00, graag contant te betalen op de avond zelf. Reanimatie-cursussen worden meestal vergoed door je zorgverzekeraar! 
Geef je op voor de cursus op onderstaande data:
- Donderdag 19 september
We beginnen de workshop om 19:30 uur. Na afloop ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. 

Hoe aan te melden?
- Graag een mailtje naar Elise of Romi via: [email protected]
- Vermeld hierin jouw NAW-gegevens, email adres, telefoonnummer en welk team je begeleid / ouder van welk kind
- Geef je voorkeur voor cursus + voorkeur data aan

Aangezien wij het heel belangrijk vinden dat onze trainers, coaches of teambegeleiders weten hoe zij moeten handelen op de velden, bieden wij deze cursussen aan op onze eigen vereniging. Beide workshops worden doorgaans vergoed door je zorgverzekeraar, maar mocht je niets vergoed krijgen en wil je wel deelnemen: laat dit dan aan bovenstaand email adres weten. 

GEEF JE OP! 

 
VAN HET BESTUUR

19-7-2019
Wij zoeken jou!
 

Zonder vrijwilligers geen RHC.

Wij zijn een familievereniging die volledig op vrijwilligers draait. Als iedereen een kleine bijdrage levert, zullen de taken steeds kleiner worden.

Voor komend seizoen hebben we al een hele hoop vrijwilligers bereid gevonden om in een commissie te stappen of om een project op zich te nemen. Toch zijn we nog steeds op zoek naar een aantal vrijwilligers om onderstaande vacatures in te vullen. 

Elke vacature heeft zijn eigen profielomschrijving en tijdsindicatie. Maar wij vinden het als bestuur belangrijk dat iedereen zijn eigen draai aan de functie mag geven, dus schroom vooral niet om het bestuur om meer informatie over de functie te vragen! 

Nogmaals, vele handen maken licht werk! Om de vereniging op vrijwillige basis draaiende te houden zijn we op zoek naar jou! :)


Vacatures seizoen 2019-2020:

 • Technische commissie: lijncoördinator meisjes C en D

 • Technische commissie: lijncoördinator meisjes A en B

 • Jeugdcommissie: lijncoördinator jongens A en B

 • Jeugdcommissie: lijncoördinator meisjes C

 • Seniorencommissie: lijncoördinator dames recreatie

 • Seniorencommissie: lijncoördinator veteranen

 • Een persoon met kennis van ontwikkelingspsychologie 

 • Een persoon die de website zou willen updaten (info vernieuwen)

 • Scheidsrechterscommissie

 • Sportiviteit en Respect commissie, projectbasis 

 • Sponsorcommissie leden

 • Hulp bij organisatie jeugdtoernooien


Je kan het bestuur altijd via de mail bereiken op: [email protected]

Uiteraard mag je Remco, Floortje, Frederic, Oscar, Romi en Elise ook persoonlijk aanspreken op RHC of contacten via de telefoon.


Wij hopen op vele reacties om het seizoen 2019-2020 sportief te laten verlopen! 

 
JEUGD

15-7-2019
Nog enkele trainers of coaches gezocht
 

Het afgelopen half jaar hebben we hard gewerkt om goede koppels te maken van teams, trainers en coaches en dit is voor bijna alle teams goed gelukt. Voor een paar teams hebben we vacatures openstaan. We zijn er van overtuigd dat we hier met zijn allen een mooie oplossing voor bedenken, voordat we in augustus weer gaan beginnen.


De voornaamste teams die voor nu nog een trainer of trainer/coach zoeken zijn MB5, JB2, JC2 en JC3. Lijkt je dit leuk en denk je dat je dit ook kan? Stuur dan een mailtje naar de technische commissie via [email protected].


Een overzicht van trainers en coaches is achter de inlog geplaatst - club/documenten. Het is geen live document, dus het kan soms zijn dat het iets achter loopt met ingevulde plekken.


We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Technische Commissie
[email protected]
 

15-7-2019
Belangrijke data voor trainers en coaches
 
Zondagochtend 1 september is de eerste trainersworkshop tussen 10 en 12 uur. Belangrijk dat alle trainers hierbij aanwezig zijn. Het blijkt ieder jaar weer handig om even de basis door te nemen, te weten op welke technieken we de periode tot de herfstvakantie willen focussen en om een aantal tips&tricks mee te krijgen om elke week een leuke training te kunnen geven. Voor alle coaches staat de eerste coachavond gepland op dinsdagavond 3 september en het eerste RHC trainerscafé staat voor zaterdag 7 september in de agenda.

We zullen deze workshops gedurende het seizoen nog 3x herhalen, zodat we iedere nieuwe periode met elkaar kunnen doornemen. De volgende sessies zijn vlak voor de zaal na de herfstvakantie en na de zaalperiode. Naast deze begeleiding door het seizoen heen gaan we ook een interne cursus voor trainers opzetten. Het belangrijkste onderdeel van deze interne cursus zijn de trainerscafés en je krijgt een viertal leuke opdrachten mee voor tijdens trainingen of een wedstrijd. Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar de technische commissie via [email protected].

We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Technische Commissie
[email protected]

 
EVENEMENTEN

12-7-2019
team bekend: Seniorentoernooi
 
De teams zijn bekend dus het verkleden kan beginnen!!
Op vrijdag 16-8 zijn de teamindelingen per mail verstuurd.

Mocht je je nog willen aanmelden dan kan dat via de mail:
[email protected] of bij de organisatie!

Wij hebben er zin in !! 

-------------------------------------------


Het welbekende Seniorentoernooi gaat plaats vinden op vrijdag 23 augustus! 

Start 18:00uur 
Start feest 22:00uur 

Inschrijfgeld €10,00 per persoon 
Per team krijg je een welkomstpitcher en bittergarnituur 

Aanmelden kan via de RHC-app, klik rechtsonder op 'meer', vervolgens op evenementen en meld je aan! 
Tevens kan je mailen naar: [email protected]
 
JEUGD

16-6-2019
Teamindeling F en E lijnen
 
TEAMINDELINGEN E en F lijnen 2019-2020
Het moment waar we allemaal naar uitkijken! De teamindelingen voor de jongste jeugd voor komend seizoen zijn bekend. 

Je kunt de teamindelingen vinden op de volgende manier:
 • Login op de RHC website (links bovenin op de site). Hiervoor heb je je lidnummer en wachtwoord nodig. Je lidnummer staat op de jaarlijkse factuur. Mocht je 'm niet kunnen vinden, kun je mailen naar [email protected]
 • Ga naar club
 • Ga naar documenten
 • Ga naar jeugd
 • Het document heet teamindeling E en F 2019-2020
In de totstandkoming van de teamindeling is veel tijd en energie gestoken. Het uitgangspunt bij de indeling is het creëren van homogene teams op basis van hockeyervaring, spelbeleving en speelniveau. Een zorgvuldig proces is doorlopen waarbij het spelervolgsysteem, de coaches en de trainers zijn bevraagd. Ook is gekeken naar trainingen en wedstrijden. 

We zijn blij dat we mooie teams hebben kunnen samenstellen waarmee we weer een fantastisch hockeyseizoen tegemoet gaan!

TRAININGEN

Omdat de zomervakantie dit jaar pas zo laat begint, zullen we nog een tijdje doortrainen. Dit gebeurt in de NIEUWE teamindelingen. De hoofdtrainers informeren jullie hierover. 

COACHES, TEAMMANAGERS, TRAINERS

We willen langs deze weg alle coaches, teammanagers en trainers enorm bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Zonder jullie zouden onze kinderen niet kunnen spelen.

Wil je je komend jaar (weer) inzetten als coach, teammanager of trainer, geef dit dan zo snel mogelijk (bij voorkeur voor 1 juli) aan de jongste jeugd commissie via [email protected] Ook jeugdleden die training willen geven aan een F of E team, nodigen we van harte uit om zich op dit adres aan te melden!

De JJC maakt op basis van de aanmeldingen een goed team van begeleiders voor elk JJ-team. 

Met sportieve groet,
Marije Hoogendoorn-Bruins Slot
Voorzitter Jongste Jeugd Commissie
 
VAN HET BESTUUR

1-3-2019
Alcohol op RHC
 

De gemeente Rijswijk heeft eerder aangekondigd dat er regelmatig en onaangekondigd op RHC gecontroleerd zal worden op het naleven van de regels van onze exploitatievergunning. Daar horen ook de regels over het schenken van alcohol bij.

Voor RHC betekent dit dat we geen alcohol (mogen) verkopen, schenken of verstrekken aan personen onder de 18 jaar. Wie zelf onder de 18 is, mag geen alcohol bij zich hebben of drinken in openbare ruimten.
Dus: er wordt geen alcohol geschonken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Wie bardienst heeft, vraagt daarom bij twijfel altijd om een ID te laten zien, zodat de leeftijd gecontroleerd kan worden. Daarnaast mag een volwassene geen alcohol kopen bij de bar en doorgeven aan iemand die jonger dan 18 jaar is.

De gemeente heeft ook aangegeven dat bij controle beide overtreders een persoonlijke boete opgelegd kunnen krijgen, dat wil zeggen: degene < 18 jr die de alcohol koopt of daarover beschikt, maar ook degene die de alcohol verstrekt. Deze boetes worden opgelegd aan de overtreders persoonlijk en kunnen vanzelfsprekend niet aan RHC worden doorbelast en worden ook niet door RHC gecompenseerd.

Onze vereniging moet zich natuurlijk aan de wet houden. Wij hopen dan ook dat alle bezoekers van de club hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit mede uit moet voeren.

Wil je nog even nalezen wat het alcoholbeleid inhoudt? https://www.nix18.nl.


IVA-certificaat

Eén van de gestelde regels is dat er altijd iemand achter de bar aanwezig moet zijn die beschikt over het certificaat Verantwoord Alcohol Schenken. Een behoorlijk aantal RHC-ers beschikt al over dit certificaat, maar wij vragen al onze seniorleden & ouders van jeugdleden om deze test ook te doen.

Het behalen van dit certificaat is vrij eenvoudig. Via http://www.nocnsf.nl/iva krijg je er meer uitleg over en eventueel nog wat meer informatie mocht je deze nodig hebben voordat je de vragen gaat beantwoorden.

Voor personen die bardiensten willen gaan draaien zijn de inhoudelijke webpagina’s en de test een prima manier om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden. Voor barvrijwilligers die al een Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) hebben gedaan, is dit instrument handig om hun geheugen op te frissen of iets op te zoeken.

Bij het aanmelden van de test wordt naast je eigen gegevens gevraagd naar het e-mailadres van de barverantwoordelijke. Vul hier [email protected] in. Zo komt de melding bij de barcommissie binnen dat jij de test hebt gemaakt. Daarnaast wordt gevraagd wie de bar-eindverantwoordelijke is. Hier vul je in "Bestuurslid Organisatie”.

 

 

Dank allemaal voor jullie medewerking!


Namens het bestuur,

Elise Reparon en Romi Bloem

Bestuurslid Organisatie