Trimmers

Trimhockey op RHC is populair: we hebben maar liefst vijf trimteams! Trimhockey is hockey voor 30-plussers waarbij sportiviteit voorop staat. De teams zijn gemengd: dames en heren trainen en spelen samen in één team. Iedereen is in principe welkom: ervaren hockeyers die graag hun weekend vrijhouden, maar ook beginners (vaak enthousiast geworden door hockeyende kinderen) krijgen bij de trimmers de mogelijkheid om zelf de stick op te pakken.

 

Onze trimteams

Trim 1 en 2 bestaan uit spelers met ruime hockeyervaring. In trim 3 en 4 spelen zowel mensen met weinig als mensen met veel hockeyervaring. Trim 5 is misschien wel het meest enthousiaste trimteam van RHC en is bedoeld voor mensen met weinig tot geen hockeyervaring. Zij worden begeleid door een ervaren trainer en gaan komend jaar voor het eerst mee doen in de Haaglanden competitie! Trim 5 zoekt nog dames met hockeyambitie om het team te versterken. Dus meld je vooral aan!

 

Trainen en wedstrijden

Trainen en wedstrijden spelen doen de trimmers op maandag of woensdag vanaf 20.30 uur. Op de maandagavond spelen trim 1, 2 en 5. Trim 1 en 2 trainen samen. Op woensdagavond trainen trim 3 en 4 samen. De Haaglanden trimcompetitie bestaat inmiddels uit 8 poules, ingedeeld op niveau. Jaarlijks worden er 14 wedstrijden gespeeld op een doordeweekse avond. Afgelopen jaar is het eerste trimteam van RHC kampioen geworden in de hoogste poule van Haaglanden!

 

Spelregels trimhockey

Trimhockey doe je voor je plezier en gevaarlijk spel willen we zoveel mogelijk voorkomen. Daarom geldt de regel dat er bij trimhockey niet hoog gespeeld wordt in het veld. Ook is de afspraak dat je niet slaat als dit een gevaarlijke situatie oplevert. Verder zijn alle reguliere spelregels van toepassing. Tijdens een wedstrijd staan er altijd 5 dames, 5 heren en 1 keeper (man of vrouw) in het veld.

 

Toernooien

Jaarlijks worden er een aantal toernooien georganiseerd, waaronder het fameuze RHC Stamppotten-toernooi. Ook doen we jaarlijks met één of meer teams mee aan het Residentietoernooi op HDM. 

 

Zaalcompetitie

Wanneer daar voldoende belangstelling en ruimte voor is, kunnen de trimmers in de winterperiode een dames- en/of herenzaalteam formeren en meedoen met de veteranenzaalcompetitie op zondag.


Lijkt het je leuk om mee te doen? Je kunt drie keer meetrainen. Daarna kun je besluiten of je trimlid wilt worden. Meer weten? Stuur dan even een mail naar [email protected].