Jeugd

Bij de A-, B- C- en D-jeugd wordt elftalhockey gespeeld. De teams spelen hun wedstrijden met tien veldspelers en een keeper. Er mogen maximaal vijf wisselspelers in een team zitten. Bij RHC bestaan de teams meestal uit circa 14 spelers. Op deze manier heeft ieder team voldoende wisselspelers. Alle teams trainen minimaal twee keer per week. De trainingsdagen en -tijden variëren per team. In principe zijn alle wedstrijden op zaterdag.

 

Indeling teams

De indeling van de teams gaat op basis van leeftijd, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd per 1 oktober. De indeling van de jeugdcategorieën is als volgt: 


D-jeugd: JO12 (jeugd onder 12)

C-jeugd: JO14 (jeugd onder 14)

B-jeugd: JO16 (jeugd onder 16)

A-jeugd: JO18 (jeugd onder 18)


 

Trainen en coachen

We stimuleren onze jeugdleden om zelf ook teams te begeleiden als trainer of coach. De Technische Commissie (TC) zorgt voor oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en train-de-trainer bijeenkomsten. Zo krijg je alle ondersteuning die nodig is om je rol goed in te vullen.

 

Lid worden

Ieder jaar zijn er meer aanmeldingen van nieuwe leden dan wij kunnen plaatsen. Dit geldt vooral voor de meisjesteams. Heb je interesse? Schrijf je dan snel in!


Naar het inschrijfformulier

 

Wanneer er plek is in een team dan word je door de lijncoördinator benaderd. Je mag dan 3 keer meetrainen en daarna besluiten of je lid wilt worden.

 

Spelregels Jeugd

De spelregels bij hockey worden voortdurend geëvalueerd en aangepast. Dat maakt hockey een dynamische sport! Het bijhouden van de laatste spelregelwijzigingen is dan ook belangrijk bij het spelen van een wedstrijd en bij het fluiten. Lees meer over de spelregels op de website van de KNHB.


Meer informatie?

Wil je meer weten? Mail dan even naar [email protected]. We beantwoorden graag je vragen.